Порошенко: "Я не хочу вирішувати проблему так, як у Чечні"

Четвер, 5 лютого 2015, 14:51

Президент Петро Порошенко не збирається вирішувати конфлікт на Донбасі в тій формі, як Росія вчинила з Чечнею.

Про це він сказав в інтерв'ю El Pais у ніч із 3 на 4 лютого, переклад якого публікує Inopressa.ru.

На запитання, чи пропонував йому президент РФ Володимир Путін розв'язати конфлікт на Донбасі так, як він "урегулював" конфлікт у Чечні, купивши лояльність і дозволивши еліті тієї кавказької республіки "поводитися, як заманеться", Порошенко відповів ухильно:

"Ми – не Чечня, і я не хочу вирішувати проблему так, як у Чечні, де десятки тисяч людей загинули на війні, яка стала національною катастрофою для цілого народу".

"Щоб домовитися в Україні, ми не потребуємо допомоги Путіна, але Путін може надати нам більшу допомогу, якщо виведе звідси свої війська й закриє кордон", - заявив президент України.

"Крім того, у Чечні генерал Дудаєв і його люди мали свої власні критерії; бойовики сходу України не приймають рішень самостійно, вони – маріонетки Росії", - додав Порошенко.

Раніше Financial Times із посиланням на власні джерела писала, що під час переговорів у Австралії президент Путін сказав канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що Київ повинен розібратися з Донбасом так, як РФ розправилася з сепаратистами в Чечні: купуючи їх за допомогою автономності та грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування