У Маріуполі виявили 40 тонн гнилих овочів гуманітарної допомоги

Четвер, 5 лютого 2015, 16:37

У Маріуполі на складі концентрації гуманітарної допомоги на території ринку "Азовський" волонтери виявили значно зігнилі 40 тонн овочів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав місцевий активіст Петро Андрющенко.

За його словами, овочі лежали на складі близько трьох тижнів. На мішках зазначено, що це – гуманітарна допомога від української влади. Вони надійшли по лінії розподілу Донецької ОДА та Донецької управління МНС.

"На овочах явні ознаки гниття, пліснява, потоки і стійкий запах гнилі. 40 тонн овочів. Більше половини вже не придатні до вживання. При нас викинули в сміття дві палети продуктів. Кілька сімей залишились голодними", – написав він.

"Відповідь від представника МНС проста. Не було команди з області. Всі знали – і обласний начальник МНС і губернатор. Але ніхто не давав розпорядження на видачу", – додав Андрющенко.

Волонтер додав, що разом з колегами влаштував скандал і пригрозив притягнути ЗМІ, внаслідок чого протягом 15 хвилин було отримано дозвіл на видачу продуктів через соціальні служби постраждалим від обстрілів передмість міста і Східного протягом двох днів.

Він зазначив, що при цьому багатьом вимушеним переселенцям в місті зараз не вистачає продуктів харчування.

"Гостра нестача продуктів харчування. Волонтери, громадськість, громадяни і соціальні служби міста з останніх сил і засобів намагаються забезпечити мінімальні потреби", – повідомив він.

Місцеві волонтери вже домовилися зібратися в п'ятницю на 9 ранку для ручного відсортування придатних для вживання овочів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування