Представник РФ при НАТО: Дії альянсу лише віддаляють вирішення кризи

П'ятниця, 6 лютого 2015, 09:09

НАТО грає деструктивну роль у врегулюванні кризи на сході України – через його політичну позицію, а також через програму військово-технічного сприяння Києву перспектива вирішення конфлікту лише віддаляється.

Про це заявив постійний представник РФ при НАТО Олександр Грушко, пише видання "Коммерсант".

"НАТО відіграє вкрай деструктивну роль. Через політичну позицію альянсу і спроби покласти відповідальність за погіршення ситуації на Росію, а також через програми військово-технічного і консультаційного сприяння Києву, перспектива політичного врегулювання конфлікту лише віддаляється. НАТО фактично заохочує "партію війни" до продовження військових дій", - сказав Грушко.

Крім того, він покладає відповідальність за погіршення відносин між Росією і альянсом саме на НАТО.

"Наші стосунки уже майже досягли точки замерзання", - сказав він, додавши, що співпраця між РФ і альянсом повністю припинена.

За словами постпреда РФ, навіть якщо вдасться знайти політичне врегулювання конфлікту в Україні, буде важко відновити добрі стосунки між Росією та НАТО. Зокрема, РФ занепокоєна рішенням міністрів оборони країн НАТО про створення шести командних пунктів у державах Центральної Європи, сприянням Грузії і називає ці дії "міною вповільненої дії".

Зокрема, Балтійський регіон, за його словами, був одним з "найбільш безпечних з точки зору прямих військових загроз".

 "Але завдяки "зусиллям" НАТО на сьогоднішній день складаються передумови для того, щоб цей регіон став регіоном військового протистояння", - зазначив він.

Водночас, як сказав Грушко, Москва не має наміру першою ініціювати переговори про відміну якихосб санкцій, оскільки "не ми все це обривали". Крім того, за його словами, НАТО не надало РФ конкретного переліку вимог, за виконання яких можливе відновлення співпраці.

Раніше повідомлялося, що НАТО розгорне 6 командних пунктів на Сході Європи та командний центр у Румунії.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News