Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Міноборони Німеччини: Прориву у врегулюванні на Донбасі не буде

П'ятниця, 6 лютого 2015, 10:36

Глава Міністерства оборони Німеччини переконана, що раптового прориву у врегулюванні конфлікту на Сході України не буде.

Про це Урсула фон дер Ляєн заявила в ефірі німецького телеканалу ZDF увечері в четвер, 5 лютого, передає Deutsche welle.

Фон дер Ляєн повідомила, що не поспішає покладати занадто великі надії на нову мирну ініціативу, висунуту канцлером Ангелою Меркель спільно з президентом Франції Франсуа Олландом.

При цьому вона вважає важливим переговорний процес, завдяки якому, за її словами, "безліч малих кроків" у підсумку дозволять просунутися "у правильному напрямку".

Урсула фон дер Ляєн також вважає за необхідне повернути Росію за стіл переговорів, щоб серед іншого з’ясувати, чи можна разом із Москвою знову починати якісь проекти. Як приклад такого проекту глава міноборони ФРН назвала боротьбу проти радикального угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, Меркель та Олланд 5 лютого зустрілися з українським президентом Петром Порошенком та обговорили нові пропозиції щодо мирного врегулювання на Донбасі.

Як пише французьке видання Le Figaro з посиланням на власні джерела, план Меркель та Олланда передбачає позаблоковість та федералізацію України.

6 лютого відбудеться зустріч німецької канцлерки та глави французької держави з президентом Росії Володимиром Путіним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування