Київ: евакуація з Дебальцевого триватиме. Бойовики "ДНР" проти

Субота, 7 лютого 2015, 09:54

У містах Донецької та Луганської областей продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів, надання гуманітарної допомоги та проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

"6 січня для вивозу людей було задіяно 25 автобусів, 2 броньованих автомобіля "КрАЗ" та 2 карети швидкої допомоги", - зазначили у ДержНС.

За даними служби, з 28 січня з міст Авдіївка, Дебальцеве і поруч розташованих населених пунктів вже  вивезено 3 985 осіб, з них 804 дитини та 78 осіб, які не можуть самостійно пересуватись.

Разом з тим у "ДНР" не планують продовжувати в суботу евакуацію мирних жителів з Дебальцевого. Про це заявила  "омбудсмен ДНР" Дар'я Морозова.

"На сьогодні продовження евакуації не планується", - сказала вона "Інтерфаксу".

Відповідаючи на питання про те, чи відомо їй про заявлений напередодні Києвом продовження перемир'я на суботу, Морозова сказала: "Я такою інформацією не володію".

Раніше повідомлялося про домовленості щодо припинення вогню 6-7 лютого в районі Дебальцево і на ділянках доріг Дебальцеве-Вуглегірськ та Дебальцеве-Артемівськ протягом доби для евакуації жителів.

Проте 6 лютого у "ЛНР" заявили, що евакуація була зірвана з вини українських силовиків.

Разом з тим представник "ДНР" Денис Пушилін заявив, що "інцидент поставив крапку у взаємодії з українською стороною". "Найближчі евакуації під дуже великим питанням", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування