Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не буде зменшувати кількість дипломатів у Росії - Клімкін

Неділя, 8 лютого 2015, 11:01

Рівень дипломатичної присутності України в Росії і Росії в Україні - критично мінімальний і поки скорочуватися не буде.

Про це заявив глава українського МЗС Павло Клімкін в інтерв'ю ZN.UA.

"Поки ми не плануємо звертатися до Росії з пропозицією скоротити кількість співробітників її дипустанов в Україні", - підкреслив він.

Клімкін пояснює, що Росія сама це зробила ще до окупації Криму - тоді Україну залишили досить багато співробітників її дипустанов.

За даними Клімкіна, сьогодні в посольстві і торговому представництві Росії в Україні працюють трохи більше 30 дипломатів. Ще 13 - у трьох генеральних консульств РФ у Харкові, Одесі та Львові.

"Нам зараз невідомо про будь-які ініціативи російської сторони щодо оптимізації її консульської присутності на території України. У будь-якому випадку ці питання Росія повинна погоджувати з українською стороною", - сказав він.

Клімкін нагадав, що Україна відкликала з Москви для консультацій свого посла, закрила свої генконсульства в Нижньому Новгороді, був значно зменшений штат посольства і консульські установи.

За даними глави МЗС, на сьогодні в посольстві України в РФ працюють близько 40 співробітників, у тому числі понад 20 - у консульських установах.

При цьому він уточнив, що рішення про ліквідацію Генерального консульства України в Нижньому Новгороді "не мало політичного контексту і приймалося в рамках планової оптимізації консульської присутності".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування