Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль потрапив під обстріл у Кримському: поранено двох військових

Понеділок, 9 лютого 2015, 09:47

Бойовики обстріляли з "Градів" село Кримське на Луганщині, поранення отримали двоє військових.

Про це в понеділок повідомляє сайт голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

Кримське Новоайдарського району розташоване за кілька кілометрів від колишнього 31-го блокпосту на Бахмутці.

Останні два місяці село зазнає безперервних обстрілів із артилерії, мінометів та "Градів", центральна частина Кримського зруйнована майже вщент, від багатьох будинків залишилися лише стіни. Більшість селян виїхали з села в безпечні місця, зараз тут залишилося близько 250 осіб (у мирний час було понад 1500).

Оскільки автодорога Бахмутка прострілюється бойовиками, доїхати до села можна тільки з боку Світличного (Попаснянський район). Ґрунтова дорога тут розбита важкою військовою технікою, по ній не проїде ні легковик, ні звичайна вантажівка, тому гуманітарну допомогу останні кілька кілометрів довелося везти на броньованому військовому всюдиході "КрАЗ". 

"Кримське залишилося практично без засобів існування, - наголошує Москаль. - Електроенергії тут немає більше двох місяців, і відновити її навряд чи можливо, оскільки пошкодження ліній електропередач дуже серйозні.

А без світла немає й центральної води. Продукти в магазини не завозять - дістатися в Кримське на звичайному транспорті неможливо.

Губернатор привіз селянам вантажівку продуктів, а також мийні засоби, ковдри, ліки, свічки, засоби гігієни і т.д., яких має вистачити десь на місяць.

Під час приїзду Москаля бойовики обстріляли Кримське з "Градів", поранення отримали двоє військовослужбовців. З мирних мешканців ніхто не постраждав.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування