Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна сподівається на домовленості на зустрічі в Мінську

Понеділок, 9 лютого 2015, 21:32

Україна сподівається на домовленості на найвищому рівні в Нормандському форматі в Мінську у середу, 11 лютого.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі.

Порошенко повідомив, що наполягає на досягненні сталого та безумовного припинення вогню, відведенні важкого озброєння, виведенні іноземних військ з української території.

Він наголосив, що необхідно закрити кордон від постачання зброї та найманців і запровадити моніторинг та верифікацію ОБСЄ, а також звільнити заручників. Після цього, на його думку, необхідно провести місцеві вибори за українським законодавством та при міжнародному спостереженні.

За словами Порошенка, саме на таких позиціях, що відображають Мінські домовленості, Україна цими днями веде перемовини у Нормандському форматі на рівні дипломатичних представників та проводитиме консультації на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Президента підкреслив, що Україна сподівається на домовленості на найвищому рівні в Нормандському форматі в Мінську у середу, 11 лютого.

Водночас президент Польщі висловив підтримку Порошенкові та, від імені всього польського народу, заявив про солідарність із українським народом та його європейськими прагненнями. Він наголосив, що Україні, яка рік тому завзято боролась за своє європейське майбутнє, необхідна підтримка на європейському політичному полі.

Президент України запросив свого польського колегу відвідати Україну найближчим часом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування