Аброськін: На території Донбасу діють три банди і понад 1600 бойовиків

Неділя, 1 березня 2015, 11:54

На території Донецької області діють три незаконних збройних формування, до складу яких входять окремі групи і загони бойовиків, загальна кількість встановлених учасників - близько 1664 осіб.

Про це повідомив глава облуправління МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Оперативними групами МВС України спільно з підрозділами Донецької обласної міліції встановлено, на території регіону діють три незаконних збройних формування, до складу яких входять окремі групи і загони бойовиків. Загальна кількість встановлених учасників - близько 1664", - зазначив він.

За словами Аброськіна, по кожному з них проводяться необхідні слідчі та оперативно-розшукові заходи щодо документування їх злочинної діяльності.

"Їх злочини терміну давності не мають", - підкреслив глава облУВС.

Вищевказаним особам інкримінують злочини за ч. 5, ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). 

"За минулий рік повідомлено про підозру за цією статтею 785 особам, з яких затримані 257 осіб. У поточному році повідомлено про підозру - 326 особам, з яких затримані 68 осіб, 258 осіб оголошені в розшук", - додав Аброськін.

Також Аброськін зазначив, що наразі встановлено особи усіх керівників терористичної організації "ДНР", у тому числі поіменна структура "поліції ДНР" і злочинці з числа колишніх співробітників міліції ГУМВС Донецької області.

"Деякі з "колишніх" були затримані за зраду", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...