Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Гончаренко не має жодного стосунку до одеських подій 2 травня

Неділя, 1 березня 2015, 18:22

Нардеп Олексій Гончаренко не має жодного стосунку до подій в Одесі 2 травня 2014.

Про це заявив радник глави МВС, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"На нього (Гончаренко) не було дано показань ні з одного, ні з іншого боку протистояння під час тих подій. Також повідомляю, що в Одесі не було визнано потерпілим жодного громадянина Російської Федерації чи громадян будь-якого іншого держави", - заявив Геращенко.

Також він нагадав, що усі 48 громадян, які трагічно загинули того дня, були громадянами України.

"Усі поранені того дня також були громадянами України", - підкреслив нардеп.

Як відомо, Гончаренко був затриманий під час траурної ходи на пам'ять Бориса Нємцова, яка проходить у центрі Москви.

Гончаренко був доправлений до ОВД. В нього забрали мобільний телефон. Пізніше до ОВД прибули слідчі СК РФ, які  проводять допит у справі про злочини відносно громадянина РФ під час трагедії в Одесі. 

За даними відомства, Гончаренко допитують за обставинами кримінальної справи, порушеної в Росії за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 30, ч. 1 ст. 105, п. "З" ч. 2 ст. 117 КК Росії, "про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня".

Спікер ВР Володимир Гройсман заявив, що Гончаренко користується дипломатичним імунітетом і  його затримання представниками російської поліції є порушенням норм міжнародного права.

Як заявив  посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, у Європі вже знають про затримання у Москві нардепа Верховної Ради, члена делегації ПАРЄ Олексія Гончаренка, і на це буде "однозначна реакція".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування