Пайєтт: За насильство на Донбасі небачених масштабів відповідає РФ

Неділя, 1 березня 2015, 21:45

У США є маса доказів російської військової присутності на Донбасі.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в ефірі "Інтера" 1 березня.

"Ми вважаємо Росію основною відповідальною стороною за неймовірного масштабу насильство, яке відбувалося на Донбасі протягом всього минулого року", - заявив посол США.

За його словами, "ми (США) знаємо, що регулярні частини російської армії брали участь у захопленні Дебальцеве, у військових діях, які відбувалися вже після того, як мінське угода мала набути чинності".

"Росія поставила сотні одиниць важкого озброєння з грудня, з "моменту тиші", у тому числі і ті, які використовувалися в атаці на Дебальцеве. Ми вважаємо, що російські генерали беруть участь у конфлікті на Донбасі і що російські офіцери командують тактичними військовими операціями на Донбасі", - заявив Пайєтт.

Також він заявив про те, що існує багато доказів цим словам.

"У нас є супутникові дані, у нас є власні джерела доказів російської військової присутності на Донбасі. А також дуже багато матеріалів, які зараз з'являються завдяки західним журналістам", - пояснив він.

За словами дипломата, РФ використовує сучасні електронні системи наведення ракет класу "земля-повітря".

"Росія створила цей конфлікт, Росія сприяла його ескалації в грудні - січні, Росія повинна прийняти рішення про його деескалації", - підкреслив посол США.

Говорячи про новий етап санкцій стосовно РФ з урахуванням цих доказів, Пайетт заявив: "Наші інструменти з приводу наступних кроків не вичерпані. На даний момент я утримаюся від згадки того, що конкретно це може бути".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування