Північна Корея випустила дві ракети у бік моря

Понеділок, 2 березня 2015, 07:10

Північна Корея провела запуск двох ракет малої дальності знак протесту проти щорічних спільних навчань США і Південної Кореї.

Про це повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі.

Дві ракети, радіус польоту яких складає близько 490 кілометрів, були випущені з міста Нампхо на заході країни в бік моря на схід від Корейського півострова, повідомили в міністерстві оборони Південної Кореї.

Військові маневри, в яких беруть участь десятки тисяч військовослужбовців, завжди викликають обурення Пхеньяна.

Традиційно КНДР висловлює своє невдоволення пробними запусками ракет і гучними заявами, називаючи спільні навчання США і Південної Кореї "репетицією вторгнення".

Командно-штабні навчання Key Resolve за участю американських військових включають в себе комп'ютерну симуляцію бойових дій і тривають 12 днів.

Паралельно з ними проводяться військові маневри Foal Eagle тривалістю 12 тижнів - вони проходять на суші, на морі і в повітряному просторі Південної Кореї.

Представники армії Південної Кореї припускають, що КНДР запустила в море ракети типу Scud Cs або ж Scud Ds.

Південнокорейські військові залишаються в стані боєготовності, чекаючи на можливі нові запуски ракет з боку Північної Кореї.

Тим часом міністерство оборони КНДР назвало навчання Південної Кореї і США "неприкритим посяганням" на суверенітет країни.

Як йдеться в заяві, переданій державним інформаційним агентством КНДР, на подібну "агресію" потрібно відповідати "нещадними ударами".

У січні Пхеньян стверджував, що може оголосити мораторій на ядерні випробування, якщо ці спільні навчання будуть скасовані.

Проте представники США відкинули цю пропозицію північнокорейської влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування