Керрі і Лавров провели "відверту дискусію"

Понеділок, 2 березня 2015, 11:19

Держсекретар США Джон Керрі провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві на тлі напруження через конфлікт на сході України і вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зустріч відбувалася в закритому режимі в кулуарах Ради з прав людини ООН. Керрі і Лавров потисли руки, але не робили ніяких заяв перед початком переговорів.

Як зазначив у своєму Твіттері Керрі, він провів "відверту дискусію" з Лавровим.

Головними темами переговорів мали бути ситуація на сході України і вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Як відомо, раніше держсекретар США заявив, що шокований і засмучений звісткою про жорстоке вбивство колишнього віце-прем’єра Росії Бориса Нємцова в центрі Москви.

Нємцова застрелили невідомі пізно ввечері 27 лютого. 1 березня в центрі Москви вшанувати пам’ять політика вийшли десятки тисяч людей.

В Україні військові і бойовики заявили про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Водночас сили АТО повідомляють, що незаконні збройні формування використовують перемир’я для перегрупування сил і підготовки нових нападів.

Мирна угода, укладена 12 лютого в Мінську, передбачає припинення вогню на Сході України, відведення важкого озброєння, обмін заручниками. Жодне з положень домовленостей досі повністю не виконане.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...