Діти Яреми і його заступника поділили "ласий шмат" із дружиною "завгоспа" Януковича - ЗМІ

Понеділок, 2 березня 2015, 15:27

Столичний депутат "УДАРу" Геннадій Ільїн, донька колишнього генпрокурора Ілона Ярема і син екс-заступника Яреми В’ячеслав Даниленко володіють групою приміщень на проспекті Перемоги, 21-А, у Києві.

Про це йдеться в розслідуванні Максим Опанасенко з бюро журналістських розслідувань "Свідомо" для проекту "Слідство.Інфо", яке публікує "Громадське ТБ".

Поруч нерухомістю володіє фірма Марини Пелих – дружини Андрія Кравця, який при Вікторі Януковичі очолював Державне управління справами, після зміни влади втік з України разом із дружиною, але влітку повернувся до України і навіть примножив бізнес.

Бізнес Марини Пелих полягав у отриманні "ласих шматків землі" та об’єктів нерухомості у центрі Києва: Пасаж, Хрещатик, Центральний вокзал тощо.

Зокрема, у 2012-му фірма Пелих "Київ-Арт" купила "з молотка" 352 кв. м. на проспекті Перемоги, 21А. Там декілька груп приміщень (за адресами проспект Перемоги, 21а, і проспект Перемоги, 21а, літера "А") межують одна з одною.

За 3 роки до того іншу групу приміщень у будівлі купило з аукціону ТОВ "Бізнессофт-Груп", одним із засновників якого тоді був Микита Ільїн, син депутата Київради від "УДАРу-Солідарності" Геннадія Ільїна. Свого часу Ільїн-старший, згідно з біографією, працював у "Бізнессофт-Груп" заступником директора.

За даними "Наших грошей", він – давній партнер Анатолія Даниленка, екс-заступника Яреми у Генпрокуратурі та раніше у міліції Києва (у 2005-2010 роках).

Зараз у нерухомості на проспекті Перемоги, згідно з витягом із Держреєстру речових прав на нерухоме майно, – кілька власників, пише журналіст.

Групами приміщень №25, №5 і №9 володіють невідомі фізособи.

Групою приміщень №3, №17 і №18 володіє "Київ-Арт" Марини Пелих. Фірмі вдалося розширити свої володіння на 150 кв. м – до 506 кв. м. (Фірма віддала ці площі в оренду "ПроКредит Банку").

Третиною групи приміщень №4 площею 534 квадратних метрів з липня 2014 року володіє Геннадій Ільїн, відповідно до договору дарування. Подарувати столичному депутату нерухомість міг його син Микита, який фігурував як власник цієї частки з вересня 2010 року.

Разом із Ільїним іншими двома третинами групи приміщень №4 володіють Ілона Ярема і В’ячеслав Даниленко, – донька і син колишніх генпрокурора та його зама.

Таким чином, зазначає Опанасенко, "діти "прокурорського тандему" Ярема-Даниленко разом із партнером по бізнесу і дружиною Андрія Кравця, людини з "ближнього кола" Віктора Януковича, успішно поділили між собою ласий шмат будівлі в центрі Києва".

 
 
 
 
 

Журналіст нагадує, що восени 2014 року навколо Даниленка спалахнув гучний скандал: журналісти "Наших грошей" з’ясували, що родина заступника генпрокурора вивела з державної власності 140 гектарів землі під Києвом.

Тоді ж "засвітився" й Микита Ільїн, який виступав співзасновником фірми "Солтанівка Каскад" - власником каскаду ставків під Києвом, де розташовано маєток Даниленка.

Також за даними "Наших грошей", фірма Ільїна і Даниленків причетна до будівництва скандального торгового центру на Львівській площі у столиці

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...