Рада збільшила ставку рентної плати при видобутку газу

Понеділок, 2 березня 2015, 17:18

Верховна Рада підтримала збільшення ставки рентної плати за користування надрами при видобутку природного газу для потреб населення для покладів газу до 5 км з нинішніх 20% до 70%

За відповідний Проект Закону про внесення змін до статей 165 і 252 Податкового кодексу України №2213 за основу і в цілому проголосувало 290 народних депутатів.

Документ передбачає збільшення ставки рентної плати за користування надрами при видобутку природного газу для потреб населення для покладів газу до 5 км з нинішніх 20% до 70%.

"Це дозволить залучити до державного бюджету додаткові доходи, які будуть спрямовані на пряму підтримку домогосподарств з низькими доходами, а також збільшить чисті доходи газовидобувних підприємств, які будуть використані на подальший розвиток галузі", - зазначається в Пояснювальній записці.      

Крім того, для оперативного надання благодійними організаціями (їх філіями, представництвами) благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам документом пропонується звільнити таку допомогу від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Економічна правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування