Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Супутниця Нємцова прилетіла до Києва. Адвокат: вона сприяє слідству

Вівторок, 3 березня 2015, 07:18

Анна Дурицька, яка була з Борисом Нємцовим, коли його застрелили у центрі Москви, прилетіла до Києва нічним рейсом.

Як повідомляє журналіст "Громадське ТБ" Сергій Грішин у Facebook, у терміналі на неї чекали декілька знімальних груп, але Дурицьку вивели через чорний хід.

Журналісти встигли зняти лише машину, яка виїжджала з-під аеропорту.

Натомість журналісти поговорили з адвокатом Нємцова Вадимом Прохоровим, який представляє інтереси Дурицької в Росії.

За словами Прохорова, Дурицька, яка є основним свідком у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова, не змогла одразу виїхати з Росії через необхідні слідчі дії, а не тому, що її в чомусь підозрюють.

"Дурицька відмовилась від програми захисту свідків, щоб не бути по факту під домашнім арештом. Та якщо говорити по суті, вона була під захистом, оперативні співробітники її дійсно супроводжували", - сказав він "Громадському".

"Водночас, якийсь час вона не могла виїхати з Росії. Я так розумію, що це не через те, що її підозрюють чи звинувачують, а тому що слідство дійсно не встигало провести дії. Ну, і в той же час, як ви бачите, вона мала повне право повернутися на Батьківщину", - зазначив Прохоров.

Захисник наголосив, що Дурицька повністю сприяє слідству і готова брати участь у додаткових слідчиї діях за потреби.

"Ганна повністю сприяла слідству – це я можу стверджувати як її адвокат. Ми провели з нею, повторююся, три доби у співпраці зі Слідчим комітетом Росії. Вона надала повні і вичерпні свідчення відносно останніх годин, проведених разом із Борисом Нємцовим. Ну, і продовжує повністю сприяти російському слідству", - сказав Прохоров.

Адвокат пояснив небажання Дурицької спілкуватися з журналістами в аеропорту тим, що вона зараз перебуває у важкому стані і не хоче публічності. 

На похороні Бориса Нємцова дівчина бути не зможе, бо зараз має бути з хворою матір'ю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...