Ніч у зоні АТО була відносно спокійна, дісталося Піскам і Авдіївці

Вівторок, 3 березня 2015, 09:28

За останню ніч у зоні АТО бойовики 6 разів порушили режим тиші, найактивніше вони діяли в напрямку Донецька.

Про це повідомили вранці 3 березня речники штабу АТО та Генштабу ЗСУ.

"Ніч у зоні проведення антитерористичної операції пройшла відносно спокійно. Починаючи з 21-ї години противник хаотично та здебільшого провокативно вів обстріли наших позицій – в основному зі стрілецької зброї", - сказав речник АТО Анатолій Стельмах.

Так, неподалік від Донецька терористи двічі обстріляли опорний пункт сил АТО поблизу шахти Дутовської. На Артемівському напрямку вогонь вели по селищах Миронівськ і Майорськ, сказав він.

"Проте і цієї ночі, застосовуючи тактику "турбуючого вогню", з мінометів бандформування обстріляли Авдіївку", - заявив Стельмах.

Загалом, за його словами, з 21:00 вечора 2 березня і до 5:00 ранку 3 березня противник 6 разів порушив режим тиші.

Увечері 2 березня спостерігалась певна активізація бойових дій терористів.

"На Донецькому напрямку близько 19 години з мінометів обстріляли Піски. О 20:10 з зенітної установки, а о 20:30 із танку били по Авдіївці. О 20:20 під гранатометний вогонь потрапило Опитне", - сказав Стельмах.

А близько 8 вечора неподалік Сокольників, що на Луганщині, відбулось бойове зіткнення українських військових із ворогом.

За оперативними даними у вогневий контакт вступають в основному нікому не підконтрольні банд формування, наголошують у штабі АТО.

У свою чергу, речник Генштабу Владислав Селезньов на брифінгу сказав, що протягом доби бойовики на сході здійснили 22 обстріли позицій сил АТО і представив слайди, які ілюструють динаміку ситуації на Донбасі по секторах.

"Порушення припинення вогню на Луганському напрямку. За добу здійснено 2 обстріли, вони відбувалися в районі н.п. Кримське. Бойовики о 20:25 і о 01:30 вели в районі Кримського вогонь зі стрілецької зброї", - сказав Селезньов.

"На Донецькому напрямку, південніше від Донецька, в районі н.п. Березове бойовики вели вогонь впродовж 9 хвилин із мінометів по наших позиціях", - зазначив він.

"Найбільш складна ситуація спостерігається на Донецькому напрямку в районі Донецького аеропорту – саме там бойовики вели вогонь по наших позиціях, розташованих в районі н.п. Піски, Опитне, шахта Дутівське та Авдїівка", - наголосив Селезньов.

На Артемівському напрямку за добу було 4 обстріли з зенітної установки ЗУ 23-2, стрілецької зброї, автоматичних гранатометів.

Бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу села Троїцьке, Миронівське, Луганське та Майорське.

На Маріупольському напрямку за добу зафіксовано один обстріл: бойовики вели вогонь по силах АТО з автоматичного гранатомета, а о 12:40 у понеділок відбулося бойове зіткнення в районі Павлополя.

"Атаку бойовиків було відбито. Сили АТО продовжують стримувати агресію противника на визначених рубежах та ділянках", - сказав Селезньов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News