Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник міністра МЗС: Росія перетворює Крим на ізольований військовий табір

Вівторок, 3 березня 2015, 11:09

Росія серйозно порушує права людини в Криму й не дотримується Мінських домовленостей, що призводить до важкої гуманітарної ситуації на сході України.

Про це заявив, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, виступаючи на 28-й сесії Ради із прав людини ООН, передає центр новин ООН.

За його словами, на Кримському півострові відбуваються арешти й переслідування кримських татар. За його словами, десять тисяч кримських татар були змушені залишити Крим і утікати на материкову частину України.

Кислиця закликав ООН і, зокрема, Раду ООН із прав людини "не дозволити Росії перетворити Крим в ізольований військовий табір, а його жителів у затворників".

Він закликав забезпечити доступ на півострів членів місій міжнародних організацій для спостереження за дотриманням прав людини. 

"Нова фаза російської агресії найбільше проявляється в регіоні Донбасу на сході України й веде до жахливих порушень прав людини", - заявив Кислиця. 

Він сказав, що "російська сторона й підтримувані нею сепаратисти практично одразу ж проігнорували лютневі Мінські угоди, почавши наступ на місто Дебальцеве, що, поряд з обстрілом Маріуполя, стало символом грубого порушення міжнародного гуманітарного права й прав людини". 

Пославшись на нову доповідь ООН із прав людини, Кислиця заявив, що на територію України із РФ продовжують іти потоки важких озброєнь і іноземних бійців.

Він додав, що конфлікт на сході України призвів до загибелі понад 6 тисяч людей, до поранень понад 500 тисяч людей, а понад мільйон людей стали внутрішньо переміщеними особами.

Заступник міністра закордонних справ України нагадав членам Ради про те, що вже майже 80 днів у російській в'язниці голодує Надія Савченко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування