Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже 70% українців вважають Крим українською землею

Вівторок, 3 березня 2015, 13:11

Більшість українців - майже 70% - вважають Крим територією України, яку анексувала Росія.

Про це свідчать результати соцдослідження, оприлюднені директором фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна на прес-конференції у вівторок, передає УНІАН.

"В українському суспільстві домінує думка про визнання Криму українською територією, анексованою РФ, - такої позиції дотримуються 69% громадян", - зазначила вона.

Тільки 14% громадян визначають Крим як територію Росії, при цьому 8% з них вважають, що включення Криму до складу Росії відбулося абсолютно законним способом, а решта 6% упевнені, що "приєднання" Кримського півострова до Росії було незаконним.

При цьому для 10% населення України Крим - це територія, яка не належить ні Росії, ні Україні, а ще 8% не змогли чітко визначити свою позицію щодо статусу Криму.

Дослідження проведено фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з соціологічною службою "Ukrainian sociology Service" з 25 грудня 2014 по 15 січня 2015 року.

Усього опитано 4413 респондентів (по 400 в усіх регіонах України, на Закарпатті та Буковині - 401, у Центрі - 402, на Поліссі - 410). Опитування в Луганській області та включеному Криму не проводився. В опитуванні застосовувалася квотна вибірка. Максимальна похибка вибірки по кожному регіону не перевищує 5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування