Автобіографії Яценюка, Тимошенко, Ляшка вимагають у ЦВК через суд

Середа, 4 березня 2015, 13:46

Інститут Медіа Права подав у суд на Центральну виборчу комісію, яка відмовляється відкривати автобіографії політичних лідерів, поданих ними до парламентських виборів 2014 року.

Про це у середу повідомляє прес-служба ІМП.

Зазначається, що Інститут Медіа Права ще у листопаді запитував у ЦВК автобіографії тодішніх кандидатів у депутати: Віталія Кличка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Арсенія Яценюка, Ганни Гопко та Юрія Бойка. ЦВК надала у відповідь лише короткі біографічні довідки, заявляючи, що решта інформації є конфіденційною.

"Така позиція ЦВК прямо суперечить закону про вибори народних депутатів, який передбачає, що усі документи, подані для реєстрації кандидатів, і автобіографії у тому числі, є відкритими", – зауважує директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко.

"Для виборців важливо знати про освіту, трудову чи громадську діяльність майбутнього депутата. І якщо людина йде в політику, то приховувати таку інформацію вона не має права", - наголосив Шевченко.

Експерт також додає, що така закритість цього органу може бути зумовлена тим, що теперішній склад ЦВК не змінювався ще з часів Януковича. При цьому строк дії повноважень її членів минув ще вісім місяців тому.

Інститут Медіа Права наголошує, що забезпечення прозорості виборчого процесу, як і подальшої відкритості у діяльності представницького органу влади, неможливе без персональної прозорості кандидатів.

Разом із перемогою на виборах народні обранці отримують не лише депутатські пільги, а і додаткову відповідальність та підвищену увагу з боку суспільства, яке має право оцінювати свого представника на основі його досвіду і професійності, а не за політичними гаслами та рекламою, зазначають в ІМП.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News