Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Демчишин заперечує, що зрадив інтереси України. Висновки комісії оскаржить

Середа, 4 березня 2015, 14:53

Голова Міненерго Володимир Демчишин оскаржить висновки урядової комісії щодо контракту на імпорт електроенергії з Росії й постачання її до Криму.

"Я повністю з ними не згоден", - сказав міністр енергетики й вугільної промисловості журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Демчишин запевняє, що договір про імпорт електроенергії з Россі й поставки її до Криму не збитковий.

Він відкинув усі звинувачення в зраді інтересів України, які містяться у звіті урядової комісії.

Міністр підтвердив, що Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження щодо імпорту електроенергії з Росії, однак на допит його ще не викликали.

Як відомо, урядова комісія за результатами службового розслідування вбачає ознаки державної зради в діях Демчишина. Вона дійшла висновку, що енергоконтракти з РФ уклали на заздалегідь невигідних умовах із численними порушеннями вимог законодавства.

За словами лідера "Демократичного Альянсу" Василя Гацька, комісія чітко визначила роль міністра й пропонує звільнити його, а матеріали передати для розслідування правоохоронним органам, зазначає ZN.ua.

Прем'єр-міністр, розглянувши результати комісії на засіданні уряду, рекомендував Демчишину подумати про звільнення одного з підписантів скандальних документів, а саме заступника директора "Укрінтеренерго" Андрієнка.

"Тобто на всю історію про зрадницькі контракти знайшовся лише один винний, і того не покарано", - обурився Гацько.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про звільнення Демчишина з посади міністра енергетики й вугільної промисловості.

Яценюк просив Демчишина пояснити деякі положення контракту між "Укрінтеренерго" і російською енергетичною компанією "Інтер РАО", які "не відповідають інтересам України".

Як зазначив прем'єр, згідно з документом, Україна буде отримувати з Росії електроенергію тільки за умови 100% забезпечення за свій рахунок електроенергією анексованого Криму й Донбасу. Крім того, в документі згадується така адміністративна одиниця як "Кримський федеральний округ".

Демчишин вважає договір між "Укрінтеренерго" і російською енергетичною компанією "Інтер РАО" вигідним, але в нього є зауваження до окремих пунктів.

Він також заявляв про опір реформам у галузі з боку монополістів і критичний рівень підготовки енергогалузі до опалювального сезону, що завершується.

Демчишин очолив Міненерговугілля на початку грудня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування