Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Київенерго" погрожує відрізати світло "Межигір’ю" за 7 мільйонів боргу

Четвер, 5 березня 2015, 09:03

ПАТ "Київенерго" планує в березні 2015 року припинити електропостачання резиденції "Межигір’я" через значну заборгованість.

Як повідомляє сайт енергокомпанії,  ТОВ "Танталіт", на балансі якого знаходиться резиденція, заборгувало за електроенергію 7,4 мільйона гривень.

У "Київенерго" відзначили, що про намір відключення світла проінформували листом прем’єра Арсенія Яценюка.

"Борги "Межигір’я" за електроенергію почали накопичуватись з лютого минулого року. Енергопостачальна компанія неодноразово зверталася до "Танталіту" з пропозиціями щодо врегулювання заборгованості шляхом реструктуризації", - йдеться у повідомленні.

У "Київенерго" також відзначили, що направляли офіційні звернення до органів держвлади з проханням посприяти у вирішенні питання електропостачання комплексу.

"Наразі ситуація лишається неврегульованою, тоді як борг щомісяця взимку зростає в середньому на 1,4 мільйона гривень. Компанія не може допустити збільшення дебіторської заборгованості, ставлячи під загрозу електропостачання киян. Відключення боржників є не лише правом, але й прямим обов’язком енергокомпанії", - йдеться в повідомленні.

Також "Київенерго" має намір припинити у березні 2015 року безоплатне електропостачання комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір’я" до врегулювання договірних відносин".

Раніше "Київенерго" заявило про намір у березні 2015 року припинити електропостачання будівлі Київської обласної держадміністрації, що на площі Лесі Українки, 1, через 1,76 мільйона гривень боргу.

Українська правда. Київ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування