Нуланд: Росія заполонила схід України військовою технікою

Четвер, 5 березня 2015, 10:39

Помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд звинуватила Москву в постачанні військової техніки на Донбас.

На сході України перебувають "тисячі і тисячі" російських військовослужбовців та велика кількість військової техніки, заявила вона 4 березня на слуханнях комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Із грудня Москва відправила на Донбас "сотні одиниць військової техніки, включаючи танки, бронемашини, ракетні комплекси, важку артилерію", стверджує Нуланд.

За її словами, Росія "має власну налагоджену командну структуру на сході України", "фінансує цю війну, підживлює її, командує нею і контролює її".

При цьому помічниця держсекретаря не змогла уточнити чисельність російських військ на сході України.

"Я не в змозі назвати вам конкретну цифру", - сказала Нуланд, нагадавши, що слухання відкриті для представників преси. "Я би сказала, що це тисячі і тисячі", - зазначила вона.

Виступаючи перед комітетом із закордонних справ, Нуланд також зазначила, що США обговорюють з ЄС можливість запровадження нових санкцій проти окремих галузей російської економіки.

"Наша група, яка займається питаннями санкцій, знаходиться на цьому тижні в Європі", - зазначила помічниця держсекретаря США.

За її словами, Вашингтону важливо дотримуватися "єдиної позиції з Європою у питанні про додаткові санкції, які будуть запроваджені, якщо мінські домовленості будуть надалі порушуватися", або якщо будуть робитися спроби захоплення нових територій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування