Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгресмени США закликали Обаму дати Україні зброю

П'ятниця, 6 березня 2015, 08:40

Група американських конгресменів - як від Демократичної, так і від Республіканської партій - закликала президента США Барака Обаму направити летальну оборонну зброю Україні.

Про це повідомляє ВВС.

У листі, який підписали спікер палати представників конгресу Джон Бейнер та інші конгресмени, йдеться про те, що дії Росії в Україні є порушенням, яке виходить за межі міжнародного права.

На думку американських політиків, нещодавнє припинення вогню дозволило сепаратистам закріпитися на зайнятих територіях.

У листі, який підписали одинадцять відомих членів двох американських партій, йдеться, що дії Росії в Україні є "викликом Заходу і атакою на порядок у світі, встановлений високою ціною, яка була сплачена під час Другої світової війни".

"Ми закликаємо швидко схвалити додаткові заходи для підтримки України, включаючи передачу летальної оборонної зброї українським військовим, для того, щоб Україна могла захистити свою суверенну територію", - йдеться в документі.

На думку конгресменів, подібний крок - єдина можливість "стримати і запобігти подальшій агресії" Росії.

Ряд американських політиків вже давно вимагає від Обами почати постачання озброєнь Україні, звинувачуючи американського президента в нерішучості.

Сам лідер США неодноразово говорив, що він розглядає можливість постачання зброї Києву, якщо дипломатичні методи не зможуть вирішити конфлікт на сході України.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування