Бойовики лишають танки біля лінії розмежування, посилюються у прифронтовій смузі

П'ятниця, 6 березня 2015, 10:23

Бойовики відводять у тил від лінії розмежування на Донбасі незначну кількість артилерії, при цьому накопичують сили в "прифронтовій смузі", на передових позиціях.

Про це повідомив організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 6 березня.

"Впродовж останньої доби російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували грубо порушувати умови мирних домовленостей, використовуючи для обстрілів позицій українських військ практично весь спектр наявних озброєнь – від стрілецької до ствольної й реактивної артилерії", - пише він.

Найбільш активно обстріли вели на Донецькому і Приморському (Маріупольському) напрямках, на ділянці західніше Авдіївки, у районі Щастя, на ділянці від Світлодарська до Попасної.

"Практично по всій лінії розмежування з боку російсько-терористичних військ фіксується лише деяке зменшення кількості артилерії, що відводиться у тил згідно з Мінськими домовленостями", - заявляє Тимчук.

"Важка бронетехніка, зокрема, танки, з яких також ведуться обстріли позицій українських військ, залишаються на місці й від лінії розмежування не відводиться", - стверджує він.

За даними ІС, "бойовики продовжують посилене накопичення у "прифронтовій смузі", а також безпосередньо на передових позиціях, матеріально-технічних ресурсів, одночасно проводячи перегрупування й нарощування боєздатності своїх формувань".

Бойовики активно готують зброю, відновлюють техніку.

Відзначається перекидання з району Донецька й Єнакієве в район Горлівки й Майорського, поповнення живої сили й техніки терористів. Зокрема, зафіксовано перекидання 2-х танкових підрозділів (груп) по 6 танків, 14 ББМ, дві батареї артилерійських гармат (гаубиці Д-30), а також 4-х армійських вантажівок із зенітними установками ЗУ-23-2.

На північний схід від Ясинуватої перемістили пересувний командний пункт російських військ – 8 спецавтомобілів і 2 критих вантажівки у супроводі 4-х БТР.

Із боку Єнакієвого в район Горлівки прибула бронегрупа з 7-ми БМП-1,2; 2-х БТР-80, 2-х танків. У складі групи зафіксовано також 2 ЗРК "Стріла -10М".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
Усі новини...