Австрія вимагає кардинального перегляду європейської політики сусідства

Субота, 7 березня 2015, 15:50

На тлі напружених відносин Євросоюзу з Росією Австрія наполягає на нових підходах у побудові майбутньої європейської політики сусідства.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц у суботу, 7 березня, під час зустрічі зі своїми колегами з інших країн-членів ЄС у Ризі, повідомляє Deutsche Welle.

Метою такою нової політики має стати створення миру та стабільності, "а не нових розмежувальних ліній в Європі".

Він виступив також за залучення "сусідів наших сусідів" до переговорів. Згідно зі словами Курца, слід припинити практику, коли політика ЄС стає "пробою на міцність для таких країн, як Україна, Грузія та Молдова".

На тлі конфлікту в Україні, Сирії та Лівії, на думку австрійського міністра закордонних справ, має постати питання, чи "Східне партнерство" у тому вигляді, у якому його задумували, узагалі діє".

"На даний момент ми не лише на сході, а й на півдні ЄС переживаємо дуже багато нестабільності", - додав голова австрійського МЗС.

Як відомо, європейська політика сусідства спрямована на поглиблення політичних та економічних відносин із країнами-сусідами Євросоюзу. ЄС має витратити на реалізацію цієї програми з 2014 по 2020 рік загалом 15,4 мільярди євро.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування