Єврокомісія привітала з 8 березня. Побажала гендерної рівності

Неділя, 8 березня 2015, 10:38

Представники Єврокомісії, включаючи віце-президента ЄК Франса Тіммерманса та комісара з питань юстиції Вєру Юрову, яка опікується питаннями гендерної рівності, поширили "заяву з нагоди Міжнародного жіночого дня".

Текст заяви "Європейській правді" надали в представництві Євросоюзу в Україні.

Заява підкреслює, що керівництво ЄС також з повагою ставиться до свята 8 березня, коли відзначається День ООН, присвячений правам жінок та міжнародному миру, відомий також як Міжнародний жіночий день.

"Ми можемо пишатися тим, чого Європа досягла останніми роками. Гендерна рівність – не далека мрія; вона – європейська дійсність" - йдеться у заяві.

"Однак й досі ми маємо продовжувати працювати наполегливо. Європейська Комісія переконана: разом ми здатні подолати розриви, що існують між чоловіками і жінками у зарплатні, зайнятості та посадах", - додано в документі.

Єврокомісари підкреслили, що ЄС "є і залишається на однією з рушійних сил у питання гендерної рівності"

"Жінки повинні мати однакові з чоловіками шанси на навчання, на вибір кар`єри, на сімейне життя, якого вони прагнуть, та на життя, вільне від загроз насильства", - додали вони.

Також у заяві нагадується, що у 2015 році відзначають 15 років з часу ухвалення Резолюції № 1325 Ради безпеки ООН щодо жінок, миру і безпеки, "яка підняла гендерні питання на вищий щабель міжнародного порядку денного".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News