Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Швейцарія продала РФ "високі технології" для військових - ЗМІ

Понеділок, 9 березня 2015, 09:58

Попри конфлікт на Донбасі, влада Швейцарії дала згоду на поставку в Росію високотехнологічної тканини, яку можна використати у військових цілях.

Як заявив  офіційний представник швейцарського федерального департаменту економіки (Seco), експорт матеріалу дозволений, адже угоду на його поставку уклали ще до 27 серпня 2014 року - у той день Швейцарія підтримала санкції ЄС проти Росії.

За даними швейцарських ЗМІ, обсяг угоди становить рекордні 91 мільйон швейцарських франків (близько 85 мільйонів євро).

Поставка відбулася у два етапи: 16 жовтня та 12 грудня 2014 року, йдеться у повідомленні AFP.

Йдеться про контракт на поставку тканини, що захищає від розпізнання за допомогою радарів та детекторів інфрачервоного випромінювання, яку можна використати для виготовлення маскувальних сіток чи спеціальної уніформи.

Водночас прес-секретар Seco заявив, що замовником виступив російський підприємець, бізнес якого має цивільний характер.

Надати інформацію про постачальників від відмовився.

Як відомо, Швейцарія  приєдналася до рішення ЄС розширити санкції проти РФ, доповнивши свій список санкцій 28 новими фігурантами. Дії попередніх санкцій продовжені. Імена нових фігурантів списку повністю копіюють список ЄС. 

У переліку - 19 нових прізвищ і 9 організацій, зокрема Йосип Кобзон, заступники міністра оборони - Анатолій Антонов і Аркадій Бахін, замначальник Генштабу Андрій Картаполов, перший віце-спікер Держдуми, депутат від КПРФ Валерій Рашкін. Решта - терористи з "ДНР" та "ЛНР". 

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування