Fitch може переглянути інвестрейтинг Росії

Понеділок, 9 березня 2015, 12:28

Міжнародне рейтингове агентство Fitch може переглянути інвестиційний рейтинг Росії на рівні "BBB-" вже в квітні.

Про це заявив старший керуючий рейтинговим агентством Пол Роукінс, пише Прайм.

"Ми як і раніше вважаємо, що... фактори, що підтримують інвестиційний рівень Росії, моментально не зникнуть", - заявив Роукінс в інтерв'ю агентству Блумберг.

Обсяги резервів, що перевищують 360 мільярдів доларів, є достатніми, щоб стримати кризу, а збільшення профіциту платіжного балансу і більш реалістичний бюджет є підтримуючими факторами для рейтингу.

Рейтингове агентство в середині січня знизило рейтинг Росії до нижчого щаблю інвестиційного рівня "BBB-" з негативним прогнозом.

Наступне рішення Fitch буде спиратися на те, як будуть впливати на ситуацію згадані Роукінсом фактори.

"Росія стикається з серйозними зовнішніми ризиками, проте важливо мати на увазі сильну стартову позицію країни", - наводить агентство слова керуючого.

У січневому релізі агентство підкреслювало, що тривалий період низьких цін на нафту, а також продовження рецесії в 2016 році з негативними наслідками для державних фінансів і стабільності фінансового сектора є негативними факторами для рейтингу країни, сказав Роукінс.

Негативними чинниками також є неясний прогноз за цінами на нафту і збереження ризику відтоку капіталу.

Згідно з прогнозами Fitch, економіка Росії скоротиться на 4,5% в 2015 році і на 1% - в 2016.

"Ситуація може продовжитися в наступному році, якщо збережуться санкції, низькі ціни на нафту, а також будуть відсутні інвестиції", - зазначив старший керуючий. Ситуацію в країні посилює дуже висока інфляція, що знижує реальні доходи і усугубляющая рецесію, додав він.

Агентство S&P в січні знизило суверенний кредитний рейтинг РФ в іноземній валюті до спекулятивного рівня "ВВ +" з інвестиційного "ВВВ-", прогноз - негативний.

У лютому агентство Moody"s також ухвалило рішення знизити рейтинг РФ до спекулятивного рівня" Ва1 ". Таким чином, уже два (з трьох) провідних рейтингових агентства оцінюють рейтинг РФ нижче інвестиційного рівня.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...