У Стеця не виключають, що ATR буде мовити на материк

Середа, 1 квітня 2015, 15:45

В Мінінформполітики обговорюють можливість мовлення телеканалу ATR на материковій частині України.

Про це йшлося під час зустрічі міністра Юрія Стеця, його радника з питань інформаційної політики Криму Сергія Костинського і голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, передає прес-служба міністерства.

На зустрічі йшлося про можливість трансляції контенту кримськотатарського телеканалу "ATR", аффільованого з ним дитячого телеканалу "LALE" та радіостанції "Meydan" на материковій Україні.

"З приводу надання підтримки кримськотатарським ЗМІ, я особисто проведу ряд зустрічей з представниками європейських неурядових організацій та послами країн ЕС",- заявив міністр.

Стець запевнив, що кримськотатарським ЗМІ буде надано всебічне сприяння з боку держави.

"Проблеми телеканалу "ATR" та наступ на свободу слова в Криму - це проблема не лише України, а проблема всього світу. Ми всі маємо об'єднатись та допомогти журналістам кримськотатарських ЗМІ реалізувати своє право на професію",- зауважив міністр.

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи каналу ATR в Україні.

Як відомо, з 1 квітня у анексованому Росією Криму припинив мовлення єдиний кримськотатарський телеканал ATR, який транслював передачі російською, українською та кримськотатарською мовами.

Він та низка інших кримськотатарських ЗМІ не пройшли перереєстрацію в Роскомнагляді попри численні спроби подати необхідні документи.

Засновники каналу вважають ці дії проросійської влади зумисними.

У правозахисній організації Amnesty International назвали фактично заборону кримськотатарських ЗМІ наступом на свободу слова.

У ніч з 31 березня на 1 квітня, окрім телеканалу ATR, припинили своє мовлення у Криму дитячий телеканал Lale, радіостанції "Мейдан" і "Лідер".

Міністр культури і гуманітарний віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко запропонував дозволити кримськотатарському телеканалу ATR мовити на материковій частині України.

Кримські татари – найбільші поборники єдності України та АРК в анексованому Криму. Вони від самого початку виступали проти так званого "приєднання" своєї Батьківщини до РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування