Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше половини росіян погано ставляться до України, до США і ЄС – ще гірше

Четвер, 2 квітня 2015, 14:22

Громадяни Росії переважно негативно ставляться до Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу й України.

Про це свідчать результати опитування "Левада-Центру", проведеного 20-23 березня 2015 року, оприлюднені 2 квітня.

До США станом на березень цього року дуже погано ставляться 35%, "в основному погано" ще 38% опитаних. Лише 2% росіян ставляться до Сполучених Штатів дуже добре, а 17% - "в основному добре". Щоправда, у порівнянні з опитуванням у січні ставлення до США в Росії дещо покращилося. Не визначилися 8%.

До Євросоюзу ставлення подібне: 26% опитаних ставляться дуже погано, 38% - в основному погано, лише 2% - дуже добре, ще 23% ставляться до ЄС в основному добре. У порівнянні із січнем ставлення покращилося незначно. Не визначилися 11%.

До України в березні цього року дуже погано ставилися 21% громадян РФ, в основному погано – 34%, тоді як в основному добре ставлення висловили 28%, а "дуже добре" – лише 3%. Не змогли відповісти 13% опитаних. Із січня цього року ставлення дещо потеплішало: на 8% стало більше тих, хто ставиться до України "в основному добре".

До Грузії росіяни ставляться краще: дуже погано – лише 7%, в основному погано – 26%, а 43:% опитаних ставляться до Грузії в "основному добре", ще 5% - дуже добре. Не визначилися, щоправда, аж 20%. І з січня стало більше тих, хто не визначився, а тих, ставиться в основному добре, - менше.

Найкраще ставляться росіяни до Білорусі: 22% - дуже добре, 63% - в основному добре, а в основному погано – 5%, і лише 3% - дуже погано. І з січня ставлення до країни Олександра Лукашенка дещо покращилося. НЕ змогли відповісти 7% опитаних.

До Китаю теж більшість росіян ставляться добре: у березні 13% висловили дуже хороше ставлення до нього, 63% - в основному хороше, лише 9% поставилися в основному погано й ще 4% - дуже погано. Не визначилися 13%.

На сайті "Левада-Центру" також опубліковано графіку, яка демонструє, як змінювалося ставлення громадян Російської Федерації до згаданих країн за останні 14-25 років.

Ставлення росіян до США
Ставлення росіян до ЄС
Ставлення росіян до України
Ставлення росіян до Грузії
Ставлення росіян до Білорусі
Ставлення росіян до Китаю

Останнє опитування проведено 20-23 березня 2015 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського й сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і більше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Статистична похибка даних не перевищує 3,4%

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...