Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії до 9 років колонії засудили обвинуваченого в замаху на Путіна

Четвер, 2 квітня 2015, 16:02

У Росії до 9 років колонії суворого режиму засудили колишнього чиновника, який, за версією слідства, готував замах на Путіна.

Про це у четвер, 2 квітня, повідомляє з зали суду кореспондент Дождя.

За версією слідства, колишній чиновник Держбуду та юрист Ігор Пузанов готував замах на Володимира Путіна в Москві за допомогою бомби на іграшковому вертольоті.

Раніше Медиазона повідомляла, що слідчі кваліфікували дії Пузанова за частиною 1 статті 205.2 КК (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, покарання - від двох до п'яти років позбавлення волі), частини 1 статті 222 КК (незаконне зберігання зброї, покарання - до чотирьох років позбавлення волі) і частини 1 статті 223 КК (незаконне виготовлення зброї, покарання - від трьох до п'яти років позбавлення волі).

Пузанов, за версією звинувачення, від імені вигаданої організації "Всеросійський Народно-Революційний Фронт" закликав до терористичної діяльності.

Крім того, він виготовив саморобний вибуховий пристрій, за допомогою якого, як запевняє слідство, хотів підірвати урядовий кортеж.

Експертиза два рази фіксувала у Пузанова розлад психіки

"Ми, звичайно, будемо просити його виправдати, але, орієнтуючись на практику, розуміємо, що це неможливо", - розповіла Медіазоне адвокат Пузанова Нуцалай Магомедова

До судового процесу Ігор Пузанов працював в Держбуді і займався приватною юридичною практикою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування