Чубаров займе місце Барни в Раді

Четвер, 2 квітня 2015, 19:05

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров займе депутатське крісло у Верховній Раді замість новопризначеного губернатора Тернопільської області Степана Барни після складення останнім своїх депутатських повноважень.

Це випливає із виборчого списку партії БПП, розміщеного на офіційному сайті Центральної виборчої комісії, повідомляють Українські новини.

Чубаров включений у виборчий список БПП під №71.

Згідно зі ст.78 Конституції депутати Ради не можуть мати інший представницький мандат або перебувати на державній службі, а у разі виникнення обставин, що порушують ці вимоги, парламентар зобов'язаний в 20-денний строк від дня виникнення таких обставин припинити таку діяльність або подать заяву про складення депутатських повноважень.

Після дострокового припинення повноважень депутата, вибраного в загальнодержавному багатомандатному окрузі за списком політичної партії, ЦВК визнає вибраним парламентарем наступну за списком людину, а після подачі ним заяви про складення несумісних з депутатським мандатом повноважень - реєструє його.

Як повідомлялоcя, у четвер Порошенко призначив головою Тернопільської облдержадміністрації депутата Ради ("Блок Петра Порошенка") Барну.

22 березня Рефата Чубарова було переобрано головою Меджлісу кримськотатарського народу.

Російська влада заборонила Чубарову на 5 років в'їзд до Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування