Бойовики стягують сили й готуються до наступу – командування АТО

П'ятниця, 3 квітня 2015, 10:51

Заступник командувача АТО полковник Валентин Федичев відзначає передислокацію військової техніки бойовиків і прогнозує їхній наступ.

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації агентство "Інтерфакс-Україна".

"Всупереч усім пунктам Мінських домовленостей, бойовики "ДНР" і "ЛНР" продовжують готуватися до наступальних дій. Для цього з м. Антрацит на Дебальцеве 1 квітня проїхало 3 танки, 5 РСЗО "Град", 7 вантажних автомобілів із боєприпасами", - сказав Федичев.

Заступник командувача АТО також зазначив, що 31 березня з Росії, через КПП "Ізварино", убік Луганська в'їхала колона військової техніки в складі 8 вантажних автомобілів з боєприпасами й військовим майном.

Федичев заявив, що серед вантажів, які 26 березня доправив черговий російський "гуманітарний конвой" і які розвантажилися в Іловайську, були радіоелектронні прилади, танкові й переносні радіостанції, "а не борошно, масло й ліки".

Він закликав жителів Донбасу чинити спротив бойовикам окупованих територій, які використовують мирних жителів для забезпечення військової техніки.

"Бойовики "ЛНР" руками луганчан на території Луганського тепловозного заводу й заводу "Маршал" ремонтують військову техніку бойовиків, з якої вони збираються стріляти по українських солдатах", - заявив Федичев.

За його словами, донецькі залізничники 1 квітня забезпечили прибуття на станцію Дебальцеве чергового ешелону з військовою технікою й постачили її пальним.

"31 березня на залізничну станцію Іловайськ прибуло 6 цистерн із паливом, а на станцію Амвросіївка – 20 платформ із гусеничною військовою технікою", - додав заступник командувача АТО.

"Немає сумніву: коли донецькі залізничники побачать розстріляні з російських танків житлові будинки з мирними жителями, вони відчують причетність до цього злочину", - заявив Федичев.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News