Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко отримав 19 заявок від кандидатів в члени Вищої ради юстиції

П'ятниця, 3 квітня 2015, 12:14

Уже 19 осіб подали документи для участі у конкурсі з відбору членів Вищої ради юстиції.

8 із них – це судді або судді у відставці, повідомляє прес-служба президента.

Конкурсний добір кандидатів для призначення президентом членів Вищої ради юстиції триває.

З переліком кандидатів та поданими документами можна ознайомитися за цим посиланням.

Відповідно до положень закону "Про забезпечення права на справедливий суд", президент має призначити членів Вищої ради юстиції не пізніше 28 квітня 2015 року.

Закон "Про Вищу раду юстиції" визначає, що президент має призначити 3-х членів ВРЮ, 2-є з яких повинні бути суддями або суддями у відставці.

Заступник голови Адміністрації президента та голова Ради з питань судової реформи Олексій Філатов зазначив: "Вперше при призначенні президентом членів Вищої ради юстиції проводиться відкритий конкурс, коли всі кандидати відомі заздалегідь".

"Громадськість має можливість ознайомитися з їх біографіями, професійним досвідом, деклараціями про доходи та майно тощо, та висловити свою думку щодо будь-яких питань, які стосуються того чи іншого кандидата, надати Конкурсній комісії будь-яку додаткову інформацію", - наголосив він.

"Президент буде приймати рішення після отримання рекомендацій Конкурсної комісії", - додав Філатов.

Він запевняє, що "прозорість, відкритість та контроль з боку громадськості при формування Вищої ради юстиції забезпечить прихід в цей конституційний орган неупереджених, чесних та порядних професіоналів, що дасть змогу ВРЮ ефективно виконувати свої конституційні функції".

Відповідно до Положення про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради юстиції конкурс проводиться у три етапи:

- Відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід;

- Проведення співбесід з відібраними кандидатами та визначення за результатами співбесід переліку осіб, стосовно яких проводиться спеціальна перевірка відповідно до закону;

- Визначення кандидатів, яких рекомендують для призначення членів Вищої ради юстиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування