Через воєнні дії з Ємену евакуювали вісім українців

П'ятниця, 3 квітня 2015, 15:50

З Ємену у зв'язку з воєнними діями евакуйовано вісім громадян України.

Про це у п'ятницю повідомив журналістам спікер Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"З Ємену російським літаком доправлено до Москви 8 українських громадян. П'ятеро одразу за свій рахунок вилетіли до України. Трьом іншим наше посольство надасть допомогу, і вони прибудуть до України", - сказав Перебийніс.

За його словами, МЗС готує додаткову інформацію з цього приводу.

Як повідомлялося, в лютому хусити усунули від влади президента Ємену Абда Раббо Мансура Хаді. Президент, що втік за кордон, звинуватив Іран у дестабілізації становища в країні і назвав хуситів "маріонетками Ірану".

Саудівська Аравія і ще кілька арабських країн оголосили про початок операції ВПС проти хуситів в Ємені.

В ніч на п'ятницю, 3 квітня, російський літак з громадянами Росії та інших країн, зокрема з України, евакуйованими з Ємену, приземлився на аеродром Чкаловський (Московська область). Літак приземлився о 2:25.

На його борту перебували понад 160 людей, вимушених полишити Ємен через бойові дії. Серед них 120 росіян, 15 громадян Білорусі, 10 громадян Польщі, 8 громадян України, 3 громадян Киргизії, 3 громадян Узбекистану, 2 громадян Ємену та один громадянин Таджикистану. Серед них 15 дітей до двох років та 64 підлітка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування