Бойовикам дозволили обстрілювати місця скупчення людей - полковник АТО

П'ятниця, 3 квітня 2015, 19:39

Бойовики "ДНР" отримали наказ, який дозволяє їм обстрілювати місця скупчення мирних жителів.

Про це заявив заступник командувача АТО полковник Валентин Федичев, цитує його прес-служба Донецької ОДА.

За його словами, українська сторона отримала інформацію про наказ російсько-терористичної диверсійно-розвідувальної групи, яка діє в Донецьку.

"Цей злочинний наказ дозволяє диверсантам обстрілювати скупчення мирних жителів і густонаселені райони Донецька, а також вести вогонь по позиціях сил АТО, з передмість, щоб спровокувати вогонь у відповідь", - повідомив Федичев.

Крім того, він повідомив, що всупереч Мінським домовленостям, продовжується створення централізованої "армії Новоросії" за зразком і подобою ЗС РФ.

"З метою підпорядкування єдиному командуванню всіх існуючих банд, керівництво так званої "ЛНР" здійснює примусове роззброєння козацьких формувань, які так і не погодилися підкоритися "ЛНР", - заявив полковник.

"Наприклад, протягом останніх днів в н.п. Петровське, Красний Луч, Лутугине бойовиками "ЛНР" роззброєно козаче формування і заарештовані його керівники з позивними: "Дід", "Югослав", "Тимур", "Черненко", "Магадан". Для затримання козаків в

н.п. Петрівське використовувалися 8 вантажних автомобілів для перевезення особового складу та 3 танки", - додав він.

Також, за словами Федичева, заплановано роззброєння неконтрольованих козачих підрозділів у районі н.п. Горлівка, Кондратіївка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування