Аксьонов колись в ефірі ATR висловлювався проти приєднання Криму до РФ

П'ятниця, 3 квітня 2015, 22:53

Користувачі соцмереж знайшли відео, на якому призначений Кремлем керівник окупованого Криму Сергій Аксьонов виступав проти приєднання півострова до Росії.

Запис опублікував користувач Youtube Антон Шубін, повідомляє Дождь.

У випуску ток-шоу "Гравітація" телеканалу ATR ведуча говорить Аксьонову: "Ваші попередники на ниві "російської ідеї" в Криму - серед них є досить значущі імена - були якраз не проти ідеї входження до складу Росії".

"Я думаю, час для цього процесу минув, - відповідає він, - Сьогодні ми живемо в Україні, у мене український паспорт, українське громадянство, тому обговорювати всі проблеми необхідно тільки в дружніх, братських відносинах між нашими країнами".

Відео датоване 3 лютого 2012 року.

Росія окупувала Крим, посилаючись на результати так званого "референдуму", який відбувся 16 березня 2014 року під наглядом озброєних людей без розпізнавальних знаків.

У середині квітня президент Росії Володимир Путін призначив Аксьонова "виконуючим обов'язки глави республіки".

Сергій Аксьонов закінчив Сімферопольське вище військово-політичне училище. З початку 1990-х років займався бізнесом, з 2008 року - громадською діяльністю. У 2009 році очолив кримський рух "Русское единство", через рік був обраний депутатом Верховної ради Криму.

Першого квітня 2015 року кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення через відмову в реєстрації в Роскомнаглядом. Засновник медіахолдингу ATR Ленур Іслямов заявляв, що на керівництво здійснювали тиск з вимогою продати телеканал.

Аксьонов звинуватив у закритті каналу його керівників: "Приватна структура, прикриваючись інтересами народу, використовує своє монопольне становище для політичних маніпуляцій".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування