Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал НАТО: США мають відігравати провідну роль у вирішенні конфлікту в Україні

Субота, 4 квітня 2015, 19:20

США мають відігравати провідну роль у вирішенні конфлікту в Україні.

Про це заявив екс-головнокомандувач НАТО у 1997-2000 роках генерал армії США Веслі Кларк.

Він назвав помилкою сподівання, що Німеччина зможе взяти на себе ініціативу у вирішенні української кризи.

"Якщо  США самі себе утримуємо від допомоги Україні, заохочуючи Німеччину взяти на себе ініціативу, то черговий російський наступ продемонструє хибність німецького підходу. Ангела Меркель гарний політик, вона може скільки завгодно казати, що "немає військового конфлікту", - зазначив Кларк.

"Однак, третій російський наступ означає, що, принаймні, Путін бачить військове майбутнє конфлікту. Ми давали європейцям шанс вирішити балканську кризу упродовж кількох років. Нарешті ми сказали: ми вирішімо цю кризу. Ми надіслали 30 тисяч американських солдат, щоб зцементувати підписані мирні домовленості", – додав він.

Також, на думку Кларка, у разі програшу України наслідки для всієї Східної Європи будуть непередбачувані, і вкотре нагадав: зброю потрібно надати, щоб підвищити ціну для Путіна.

"Існує ймовірність того, що нинішня адміністрація надасть Україні зброю. Це точно станеться, якщо Путін нападе. Я хотів би, щоб США надали зброю до того, як Путін вдасться до нападу, оскільки зброя буде надійним стримуючим фактором", – зазначив екс-командувач силами НАТО в Косово. 

Крим. Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...