Сорос: ЄС має приділяти Україні більше уваги

Субота, 4 квітня 2015, 19:47

Євросоюз має приділяти більше уваги Україні, оскільки те, як ЄС виглядатиме через 5 років, вирішиться протягом найближчих трьох-п’яти місяців.

Про це у статті для німецької газети Die Welt заявив американський фінансист і меценат Джордж Сорос.

За його словами, якщо з вирішенням довготривалої кризи у Греції від самого початку було багато плутанини, то з Україною - інша ситуація.

"Росія Володимира Путіна є агресором, і Україна, яка захищає себе, захищає також цінності і принципи, на яких заснований ЄС", - зазначив Сорос.

Також він зауважив, що Європа "сприймає Україну як ще одну Грецію" і надто зайнята проблемами останньої. На його думку, це є неправильним підходом, який призведе до хибних результатів.

При цьому, на думку Сороса, Путін не хоче отримати в Україні військової перемоги, за якої він відділить частину території і буде змушений нести за неї відповідальність.

"Він швидше прагне досягти фінансового і політичного краху, який дестабілізує ситуацію в Україні, і відповідальності за який він зможе уникнути", - зазначає Сорос.

За його словами, Путін уже двічі довів це, перетворивши військову перемогу на перемир’я, маючи на увазі мінські домовленості. Зараз Україна перебуває на межі виживання, зазначає Сорос, і Путін може обирати між гібридною війною та гібридним миром, а Україна та її союзники можуть лише реагувати на це.

Німецька хвиля 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування