Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глави МЗС "нормандської четвірки" обговорять миротворців на Донбасі - Порошенко

Субота, 4 квітня 2015, 23:05

Найближчим часом відбудеться зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" з питань можливого введення миротворців на Донбас.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" в суботу, 4 квітня, заявив президент Петро Порошенко.

"Найближчим часом має відбутися зустріч або конференція міністрів закордонних справ країн - членів" нормандського формату "для обговорення питання формату, модальності, термінів введення миротворців. Уже мова йде про конкретику", - заявив Порошенко.

Також він додав: "Сподіваюся, що почнуться дискусії і в ООН на рівні керівників місій країн-постійних членів, і вже відбулися за моїм дорученням консультації  глави МЗС з Генсеком ООН".

"Така конкретна кропітка міжнародна робота (ведеться), яка має призвести до того, що ми забезпечимо мир - і саме він є нашою метою - я упевнений, що альтернативи не існує", - додав Порошенко. 

При цьому він підкреслив: "Миротворці не є альтернативою ОБСЄ".

"Миротворці стоять у буферній зоні, лінії зіткнення кордону. А ОБСЄ перевіряє дотримання виконання мінських домовленостей по всій окупованій території. І співпраця ОБСЄ, збільшення кількості місії, розширення мандату, технічне оснащення і гарантують те, що припинення вогню буде сталим, виведення військ - надійним, звільнення заручників нарешті відбудеться", - заявив президент. 

Порошенко також додав, що влада докладе зусиль до відновлення дії українських медіа на окупованих бойовиками територіях, "щоб люди знали правду, а не лише пропаганду" та роззброєння НЗФ.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування