Яценюк: Росія не має права диктувати Україні, якою повинна бути її Конституція

Понеділок, 6 квітня 2015, 13:35

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що ні Москва, ні будь-хто інший не має права диктувати Україні, якою має бути її Конституція.

Про це він заявив під час першого засідання Конституційної комісії 6 квітня, повідомляє УНІАН.

"Ми повинні написати статут нової України, побудований за європейським взірцем. Конституційній комісії вирішувати, як писати цей статут і що у ньому повинно бути", - зазначив Яценюк.

"Але дуже важливо, що нова українська Конституція повинна бути написана, в першу чергу, народом України. І позиція президента щодо проведення референдуму є відповіддю на питання, хто буде писати Конституцію", - наголосив він.

Яценюк заявив, що ніхто ззовні не має права втручатися і диктувати, якою має бути Конституція в Україні.

"Конституцію буде писати український президент, українська Конституційна комісія, український парламент, який потребує стійкої конституційної більшості – більше 300 голосів, для того, щоб проголосувати за цю Конституцію, а також український народ", - сказав прем’єр.

"Ні Москва, ні будь-хто інший не матиме права розповідати нам, якою у нас повинна бути Конституція. Це наша країна і наша Конституція", - заявив Яценюк.

Він також зауважив, що у новій Конституції мають бути відображені інтереси всієї країни.

"Якщо ми говоримо про наш діалог зі сходом, то цей діалог виключно з законно обраними представниками сходу країни, а не з російськими бандитами та терористами", - сказав Яценюк.

"І в рамках Мінських домовленостей ми очікуємо виконання Росією цих домовленостей і проведення чесних і прозорих місцевих виборів, які відповідають стандартам ОБСЄ для того, щоб інклюзивний діалог підготовки змін до Конституції обов’язково залучав представників всієї країни", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування