Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер бойовиків розповів, чому захищає власність Ахметова

Понеділок, 6 квітня 2015, 16:48

Один з лідерів бойовиків Олександр Ходаковський заперечує, що є людиною олігарха Рината Ахметова.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню Forbes.

За його словами, Ахметов зараз позбавлений можливостей впливати на процеси на окупованій території Донбасу.

"Ахметов, дотримуючись своїх звичок, намагається це робити, але його вплив тут абсолютно не відчувається. Навпаки, він став заручником ситуації після того, як він продемонстрував своїми закликами до збереження єдиної України й бігбордами, він ще більш дистанціювався", - сказав Ходаковский.

 

"Я не людина Ахметова в прямому плані, але, оскільки моя позиція – збереження його бізнесу – вона на руку Ахметова, то можна сказати, що я ллю воду на млин Ахметова. Але я не думаю, що це чомусь суперечить", - сказав він і пояснив, що під час воєнних дій недоцільно перерозподіляти бізнес.

"Якщо б я був апологетом олігархів і був зацікавлений у тому, щоб була єдина Україна, мені було б досить просто зняти дві роти, і "ДНР" уже б не було", - сказав він.

"Якщо я людина Ахметова – тоді він найбільший партіот "ДНР", оскільки в такому випадку він фінансує той підрозділ, який дозволяє цій "республіці" існувати", - додав лідер бойовиків.

При цьому Ходаковський не виключає, що в Ахметова була мета зберегти свій вплив на Донбасі в рамках України.

"Він міг намагатися взяти під контроль частину процесів, які тут проходили, щоб мати можливість торгуватися в Києві. Але одна з умов торгівлі, які Київ міг йому виставити – це цілісність України. Я не думаю, що Ахметов би хотів виявитися під протекторатом Росії, йому там було б некомфортно", - сказав Ходаковський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування