Лідер бойовиків: Стрєлков вирішував завдання по втягуванню Росії в конфлікт

Понеділок, 6 квітня 2015, 17:58

Один з лідерів бойовиків Олександр Ходаковский заявляє, що  Ігор Стрєлков/Гіркін мав втягнути Росію у війну на Донбасі.

Про цей Ходаковський заявив в інтерв'ю російському виданню Forbes.

"Він (Стрєлков) вирішував завдання по втягуванню Росії в конфлікт безпосередньо", - заявив Ходаковський.

"Він казав і повторює й зараз регулярно, що потрібно ввести війська. Він почав цю риторику в Слов'янську, продовжив її тут у Донецьку. І він не обмежився тільки риторикою, він уживав конкретних дій, давав розпорядження" – додав Ходаковский. 

Він зазначив, що в нього зі Стрєлковим складні відносини, оскільки в них різні підходи.

Ходаковський додав, що Стрєлков збирався відходити з Донецька, наприклад у Сніжне.

"Там він хотів далі перебувати й говорив, що це останній форпост. Не факт, що потім цей Донецьк російські збройні сили б потім відвойовували. А якщо б вони це робили, то з Донецьком було б те ж саме, що з Дебальцевим зараз. Я не міг допустити таких наслідків. Тому ми відмовилися йому (Стрєлкову) підкорятися…", - сказав він.

Ходаковський також розповів, що кавказькі бойовики на Донбасі не прижилися. А перша група кавказців приїхала на Донбас ще в травні –  з Північної Осетії, а потім до них приєдналися осетини з Південної Осетії.

"У них були свої традиції ведення війни, представити їх у режимі регулярної армії неможливо…Осетини могли вести спецоперації, вилазки… були ексцеси з ними. В умовах цієї війни їх застосування було достатньо складним, тому було ухвалене рішення, що вони залишуть нашу територію", - сказав він.

При цьому видання перед відзначило, що раніше "чеченці викрали одного із зачинателів донецького сепаратизму, шановного в регіоні Павла Губарєва, і спробували закопати його живцем. Нібито Губарєв нелестно відгукнувся про Кадирова".

"Уже в процесі закапування з'ясувалося, що цитата про Кадирова — українська качка. Політика відпустили. Інцидент зам'яли, але чеченців з Донбасу після цього "попросили". В оточенні Кадирова це підносили як рішення, прийняте в Грозному: мовляв, наших нещадно експлуатують, кидають у саме пекло й при цьому ставляться без поваги. У даний момент невеликий загін, що позиціонує себе як чеченський, залишився лише в Луганській області", - відзначило видання.

Українська правда

ОБГОВОРИТИ НА ФОРУМІ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування