Суд відпустив на волю тих, хто побив Тетяну Чорновол під час Майдану

Вівторок, 7 квітня 2015, 09:06

Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободу підозрюваних у побитті під час Майдану Тетяни Чорновол, яка тоді була журналісткою, а тепер народний депутат.

Як повідомляє сайт партії "Народний фронт", 6 квітня суд звільнив Романа Залюбовського та Сергія Котенка.

Суд призначив Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо його спільника Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо у залі суду.

Суд не взяв до уваги жодних доводів адвокатів потерпілої про те, що даний злочин замовили представники вищого ешелону колишньої влади.

Також суд проігнорував те, що побиття Тетяни Чорновол було пов’язане з подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю заявляють у партії.

"Народний фронт" готує апеляцію, щоб домогтися "справедливого покарання" для Залюбовського та Котенка, яких у партії вважають лише виконавцями злочину.

У партії заявляють, що звірське пбиття Чорновол, яке сталося 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі, було спробою тодішнього режиму Віктора Януковича "розправитися з найбільш активними учасниками Революції гідності".

"Народний фронт" вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до "логічного кінця" і встановити замовників злочину.

"Замовники і виконавці жорстокого побиття Тетяни Чорновол мають сидіти на одній лаві підсудних. Жодних амністій і поблажок до них бути не може", - заявили у партії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News