Сироїд: Венеціанська комісія – проти зняття недоторканності нардепів

Вівторок, 7 квітня 2015, 09:47

Експерти Венеціанської комісії відзначають, що за нинішньої корумпованої правоохоронної і судової системи в Україні повне скасування депутатської недоторканності є абсурдом.

Про це заявила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд ("Самопоміч") в ефірі "5-го каналу", повідомляє УНІАН.

"Вони кажуть: схаменіться, ви не зможете працювати, як депутати, вас затримають прямо на першому політичному замовленні, на цьому ваша робота буде припинена", - переповіла вона.

"За такої корумпованої судової та правоохоронної системи повне скасування депутатської недоторканності є абсурдом. На це йдуть навіть дуже демократичні і безпечні в цьому сенсі держави", - сказала Сироїд.

Вона зазначила, що експерти Венеціанської комісії "почали бити на сполох", коли отримали український законопроект про повне скасування депутатської недоторканності.

"Коли ми говоримо про повне скасування депутатської недоторканності, ми повинні розуміти, хто судді. Якщо ми повністю скасовуємо депутатську недоторканність, то це означає, що депутат стає повністю вразливий для правоохоронної системи. А це нинішні слідчі нинішні прокурори і нинішні судді", - зазначила Сироїд.

На її думку, недоторканність є необхідністю для того, щоб нардеп міг виконувати свої обов'язки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування