Поляки пропонують українським каналам свої серіали – замість російських

Вівторок, 7 квітня 2015, 15:18

Польський приватний телеканал "Polsat" пропонує українським телеканалам замінити російські серіали польськими.

Така пропозиція надійшла до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, сказав на брифінгу заступник голови Нацради Григорій Шверк, повідомляє "Телекритика".

"Polsat" пропонує для реалізації на українському телеринку 31 фільм і серіал власного виробництва.

Якщо українські телерадіокомпанії зацікавлені в цій пропозиції, Нацрада надасть їм контакти польської телекомпанії.

"Зважаючи на нагальну потребу замінити російську кіносеріальну продукцію та останні законодавчі ініціативи щодо заборони показу в Україні частини російських фільмів і серіалів, Нацрада пропонує українським мовникам розглянути досвід польської кіношколи та пропозицію телекомпанії Polsat", - сказав Шверк.

На його погляд, це – "нормальний шлях співпраці України з Європою та європейським середовищем".

"Коли ми були в Польщі, то спілкувалися з польськими телерадіокомпаніями про те, що вони можуть надати українським мовникам польські серіали та задіяти копродакшн з українськими митцями", - зазначив Шверк.

Як відомо, 2 квітня президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою 5 лютого закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" (№159-VIII), який, зокрема, забороняє показ в Україні частини російських фільмів та серіалів.

Так, "заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів, незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року".

"Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів та дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року", - додається в законі.

Закон опублікували 4 квітня, він почне діяти через два місяці з дня його опублікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...