Сакварелідзе закликав бізнесменів скаржитися йому на шантаж правоохоронців

Середа, 8 квітня 2015, 17:16

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе закликав підприємців у разі шантажу з боку правоохоронних органів безпосередньо звертатися до керівництва Генпрокуратури.

Про це він сказав в ході "круглого столу", організованого Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація правників України", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би звернутися до представників бізнесу, щоб вони не піддавалися на шантаж правоохоронних органів і зверталися до мене. Приміром, у Краматорську представники бізнесу регулярно сплачували данину районним прокурорам, міліції, і жоден з них не звертався до нас зі скаргою", – сказав він.

За словами Сакварелідзе, найближчим часом з метою проведення службових перевірок в органах прокуратури буде створена служба генеральної інспекції.

"В службу генеральної інспекції ми збираємося набрати дев'ять слідчих, три прокурора, 25 працівників, які будуть активно працювати над корупційними справами. Для мене ця служба дуже важлива, щоб можна було пред'явити суспільству конкретні результати по очищенню органів", – зазначив він.

Крім того, за словами заступника генпрокурора, найближчим часом з метою оптимізації реформування відомства будуть створені два інститути, зокрема департамент з контролю над прокурорською діяльністю, і департамент, який буде безпосередньо впроваджувати хід реформ, надаючи працівникам прокуратури прямі вказівки до дії.

Сакварелідзе також повідомив про створення трьох робочих груп щодо реформування органів прокуратури. Зокрема, перша група на кошти міжнародних донорів буде займатися оптимізацією кримінального процесу, друга – розробляти і впроваджувати програму електронного діловодства, третя – розробляти методичні рекомендації для прокурорів.

Як відомо, Сакварелідзе очікує, що очищення органів прокуратури закінчиться до вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...