На Донеччині затримали 2 розбійників, які прикидалися українськими силовиками

Четвер, 9 квітня 2015, 12:28

У Костянтинівці Донецької області затримали двох чоловіків, які чинили розбій і вимагали гроші під виглядом українських силовиків.

Про це повідомляє прес-служба Костянтинівського міськвідділку ГУ МВС у Донецькій області.

"Двоє чоловіків 1987 і 1989 років народження вночі прийшли в сусіднє село й увірвалися в будинок, де мешкає жінка зі своїм сином. Один зі зловмисників був одягнений у камуфляжну форму, а інший був у цивільному одязі з палицею в руках. Невідомі представилися працівниками силових структур України", - сказано у повідомленні.

"Нападники завдали кілька ударів палицею господарю дому, звинувативши його нібито в "сепаратизмі" і зажадали від його матері велику суму грошей. Перелякана господиня намагалася пояснити, що у неї таких грошей немає. Тоді "силовики" наполягли, аби вона віддала все, що є. Бажаючи врятувати свого сина від подальшого побиття, жінка віддала останні 1000 гривень", - зазначають у міліції.

Розбійники забрали гроші і покинули будинок, а потерпілі одразу зателефонували до міліції.

Злодії увірвалися в обійстя у Костянтинівці

Через кілька годин співробітники оперативного блоку затримали підозрюваних.

За словами начальника Костянтинівського міськвідділу міліції Володимира Гончарова, один із фігурантів раніше був судимий за вчинення крадіжок та погрозу вбивством, інший в поле зору правоохоронців не потрапляв.

Затриманих перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Донецької області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...