Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ уточнили, як саме Янукович узурпував владу. Допитають понад сотню осіб

Четвер, 9 квітня 2015, 14:52

СБУ планує допитати у справі щодо узурпації влади екс-президентом Віктором Януковичем суддів КС та депутатів, які підписували подання до КС, щодо скасування Конституції 2004 року.

Про це розповів на брифінгу в четвер голова слідчого управління Василь Вовк.

За його словами, кримінальне провадження зареєстроване ввечері в середу, а тому на даний момент ще нікого не допитано.

"Це сотні людей, як судді КС, так народні депутати, які підписували подання, при чому деякі з них досі посідають високі посади і мають відповідний статус в нашій державі", - сказав Вовк про тих, кого планують допитати.

Разом із тим, за його словами, "майже всі суддів КС знаходяться тут (на території України - УП), а також більшість депутатів, які підписували подання".

"Я б з задоволенням почав з Януковича, але його тут немає", - зазначив він

"Посівши президентську посаду в 2010 році, Янукович від самого початку мав плани узурпації влади у змові зі своїми поплічниками", - сказав Вовк.

За його словами, згідно з матеріалами справи, узурпація влади відбувалася в три етапи. Перший : незаконне формування коаліції в ВР з використанням конституційного суду, який дозволив позафракційним входити до коаліції.

Другий етап, за словами Вовка – це позбавлення Верховного суду функцій розгляду касацій, "тому що Верховний суд міг би завадити подальшій узурпації влади".

І тертій етап – повернення Конституції зразка 1996 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування